Publiserte artikler

Pan Am Games

Facundo Conte t.v. ble MVP i Pan Am Games. Foto: Pan Am Games

Pan American Games er verdens tredje største fler-idrettsarrangement, bare slått av OL og Asialekene. Pan Am Games og Asialekene har vært forbildene da Europa startet sine European Games for første gang tidligere i år. I år har Pan Am Games, som holdes fjerde hvert år, blitt avviklet i Toronto i Canada med nesten 7.000 utøvere fra Latin-Amerika, Sør-Amerika, Karibia og Nord-Amerika. Lekene startet 10. juli og ble avsluttet i går. De vil bli fulgte av Parapan Am Games samme sted 7.-15. august.

To av idrettene i Pan Am Games er sandvolleyball og volleyball. Sandvolleyballturneringen ble avsluttet 21. juli, og i klassen for kvinner gikk Ana Gallay og Georgina Klug fra Argentina til topps foran Lianma Flores-Leila Martinez, Cuba, mens Rodolfo Ontiveros og Juan Virgen fra Mexico slo brasilianerne Vitor Araujo og Alvaro Magliano 2-1 i finalen i herreklassen.

Volleyballturneringen ble avsluttet i går, og siden noen av lagene har vært opptatt med World League og Grand Prix, har spillerstallene vært noe reduserte. Det viste spesielt igjen i klassen for menn der seieren gikk til Argentina etter en spennende finaleseier mot Brasil. Hjemmelaget Canada sikret bronsen. I kvinneklassen tapte USA i puljespillet for Brasil, men i finalen ble det revansje med 3-0 etter at de hadde hentet opp 12-20 til 28-26 i det tredje settet. Den Dominikanske Republikk ble nr. 3.

Spillerutmerkelsene i volleyballturneringen ble fordelt slik:
Kvinner
MVP: Carli Lloyd (USA)
Flest poeng: Karina Ocasio (Puerto Rico)
Beste server: Gina Mambru (Den Dominikanske Republikk)
Beste servemottaker: Camila Brait (Brasil)
Beste forsvarer: Camila Brait (Brasil)
Beste libero: Camila Brait (Brasil)
Beste diagonal: Nicole Fawcett (USA)
Beste opplegger: Carli Lloyd (USA)
Beste kantspiller: Krista Vansant (USA)
Nest beste kantspiller: Melissa Vargas (Cuba)
Beste midtspiller: Adenizia Da Silva (Brasil)
Nest beste midtspiller: Rachel Adams (USA)
Menn
MVP: Facundo Conte (Argentina)
Flest poeng: Gavin Schmitt (Canada)
Beste server: Gavin Schmitt (Canada)
Beste servemottaker: Thiago Brendle (Brasil)
Beste forsvarer: Thiago Brendle (Brasil)
Beste libero: Thiago Brendle (Brasil)
Beste diagonal: Renan Buiatti (Brasil)
Beste opplegger: Luciano De Cecco (Argentina)
Beste kantspiller: Javier Jiménez (Cuba)
Nest beste kantspiller: Douglas Souza (Brasil)
Beste midtspiller: Livan Osoria (Cuba)
Nest beste midtspiller: Luis Sosa (Cuba)

Hjemmesiden til Pan Am Games finner du her.

Legg igjen en kommentar