Publiserte artikler

Lite skader i toppvolleyball

Eksempel på ankelskadet spiller. Foto: FIVB

The British Journal of Sports Medicine har publisert en artikkel som beskriver risikoen for og hvilke skader som oftest forekommer blant verdens beste spillere, både senior og junior, kvinner og menn. Basis for artikkelen er data fra det internasjonale volleyballforbundets Injury Surveillance System (FIVB ISS). FIVB ISS er basert på skader registrert i forbindelse med de siste fire årenes hovedturneringer, VM, World Cup, Grand Prix, World League og OL. I alt 32 mesterskap er med, 23 senior og 9 junior. Blant de som står bak undersøkelsen finner vi professor ved NIH Roald Bahr.

Undersøkelsen konkluderer med at volleyball er en svært trygg idrett, selv på det høyeste nivået. Forebygging av akuttskader bør skje i forhold til fingre og ankler, for belastningsskader på knær, korsrygg og skuldre. Du finner artikkelen her.

Legg igjen en kommentar