Publiserte artikler

Sluttspill World League

I dag starter sluttspillet i gruppe 1 i World League. Seks lag har kvalifisert seg dit. Det er arrangørlaget Brasil, de to beste fra pulje B i puljespillet, USA og Polen, de to beste bak Brasil i pulje A, som var Serbia og Italia, samt vinneren av final four for gruppe 2, Frankrike. Lagene er delt i to puljer slik at det blir to puljekamper på hver. Nr. 1 i den ene puljen spiller semifinale mot nr. 2 i den andre. Og mens treerne deler femteplassen, blir det bronsefinale og finale søndag.
Puljene er satt opp slik:
Pulje I: Brasil, USA, Frankrike
Pulje J: Polen, Serbia, Italia

Kampene skal spilles i Maracanãzinho i Rio de Janeiro og blir dermed en test på det som skal skje under OL neste år. Stort sett stiller landene med toppete lag. Men som tidligere nevnt har Italia sendt fire spillere hjem på grunn av brudd på lagets interne regler, og nå melder ogsp Brasil om problemer i troppen. Midtspilleren Riad skadet kneet på trening og er ute. I hans sted er Vissotto hentet inn, mest fordi også diagonalen Wallace er usikker på grunn av ryggsmerter. Før denne siste meldingen hadde bookmakerne Brasil som favoritter, godt foran Polen og USA, mens Serbia og Frankrike fulgte et stykke bak. Italia med sitt svekkede lag er den store outsideren. USA vant fjorårets World League.

Puljekampene spilles lik, norsk tid:
Onsdag 15. juli
Kl. 19:05 Brasil-Frankrike
Kl. 21:05 Serbia-Italia
Onsdag 16. juli
Kl. 19:05 Brasil-USA
Kl. 21:05 Polen-Italia
Torsdag 17. juli
Kl. 19:05 USA-Frankrike
Kl. 21:05 Serbia-Polen

Du finner resultatene her. FIVB angir at kampene streames på YouTube, men om de tillates vist i Norge, er en annen sak. Sjekk her. Les ellers hva CEV skriver her.

Legg igjen en kommentar