Publiserte artikler

Universiaden 2015

Universiaden er ofte kalt OL for studenter. Den avvikles både som en sommeruniversiade og en vinteruniversiade annet hvert år. Sommeruniversiaden i år blir holdt i Gwangju i Sør-Korea og er den tjueåttende i rekken. Den startet 3. juli og avslutningsseremonien blir holdt 14. juli. Det er en stor konkurranse, i år er det verdens største idrettsarrangement med 13077 utøvere fra 148 nasjoner som konkurrerer i 21 idretter. Utøverne må være mellom 18 og 28 år, og de må holde på med et studium. Norge har med 63 utøvere denne gangen. De konkurrerer i friidrett, taekwondo, turn, RG og roing.

Selv om deltakerne i Universiaden er studenter, viser det seg at mange kan kombinere toppidrett med studium. Statistikk viser at 48% av de som tar medaljer i OL også har tatt medalje i Universiaden.

En av idrettene det konkurreres i er volleyball, men der har Norge ikke med lag denne gangen. Forrige gang Norge hadde med volleyballutøvere i Universiaden, var i 2013 i Kazan i Russland. Da deltok Norge med et kvinnelag i volleyball og to sandvolleyballag, ett av hvert kjønn. I år er altså sandvolleyball ikke en av idrettene på programmet.

Kvinnene avsluttet sin turnering i går, mens mennenes finaler går i dag. Finland deltok med et kvinnelag, og de er blitt nr. 10 av 16 lag. I mennenes turnering deltok 25 lag. Medaljene i volleyball ble fordelt slik:
Kvinner: 1, Russland, 2. Ukraina, 3. Japan
Menn: 1. Russland, 2. Ukraina, 3. Argentina

Universiadens hjemmeside finner du her. Den norske troppen finner du her.

Legg igjen en kommentar