Publiserte artikler

Avklaring i World League

Australias spillere takker publikum i Melbourne etter å ha beholdt topplass i WL. Foto: FIVB

Denne helgen ble de siste kampene i puljespillet i World League for gruppe 1 og 2 spilt. Dessuten ble gruppe 3 avgjort med final four i Slovakia. Her gikk Egypt helt til topps etter at de først slo arrangørene i semifinalen og deretter vant en spennende finale mot Montenegro med 3-2 (25-20, 21-25, 25-23, 23-25, 15-9). Slovakia slo Kina 3-2 (17-25, 26-28, 25-20, 29-27, 15-13) i bronsefinalen. Med seieren i gruppe 3 rykker Egypr opp til gruppe 2 i neste års World League. Les her og her.

I gruppe 2 greide Frankrike kunststykket å spille alle de 12 puljekampene uten å tape. Dermed må de regnes som favoritter til å vinne puljens final four og sikre seg den sjette plassen i sluttspillet for gruppe 1. Bulgaria skal arrangere final four, og de vant også sin pulje. Her var det spenning til siste kamp om hvem som skulle få den andre plassen i sluttspillet. Canada hadde tatt flest poeng, men Bulgaria hadde vunnet flere kamper, Argentina like mange. I den siste kampen slo Argentina Bulgaria 3-1 i Bulgaria og passerte dermed Canada på tabellen med flere seire, men med færre poeng. Det fjerde laget i final four blir Belgia, som avgjorde ved å vinne den nest siste kampen mot Nederland med 3-2. Da hjalp det ikke at Nederland vant den siste 3-0, Belgia er i final four. Der er oppsettet for semifinalene slik:
Bulgaria-Belgia
Frankrike-Argentina
Final four spilles 10.-11. juli i Varna.

Hvem som skulle gå til sluttspillet fra gruppe 1 ble klart forrige helg da Iran mistet muligheten til å ta den siste ledige. Spenningen i denne gruppen lå i hvorvidt Russland ville vinne etter å ha tapt de 11 første kampene, og om de i så fall ville passere Australia og unngå å rykke ned til gruppe 2 neste sesong. Russland med ny, midlertidig trener etter at Voronkov hadde trukket seg, greide å vinne den tolvte og siste puljekampen. Iran ble slått 3-1. I den andre puljen greide imidlertid Australia å slå Serbia 3-2 i den aller siste kampen. Og selv om begge lagene endte på 5 poeng, beholder Australia plassen i gruppe 1 med sine 2 seire, mens de regjerende olympiske mesterne rykker ned med sin ene.

USA vant ellers pulje A foran Polen, mens arrangørene av sluttspillet, Brasil, vant pulje B foran Serbia og Italia. Disse fem lagene spiller demed sluttspillet i Rio de Janeiro 15.-19. juli sammen med vinneren av final four i gruppe 2. Puljene i Rio ser slik ut:
Pulje A: Brasil, USA, vinner av gruppe 2
Pulje B: Polen, Serbia, Italia

Du finner hjemmesiden til World League her.

Legg igjen en kommentar