Publiserte artikler

Sand-VM

Brouwer-Meeuwsen er tittelforsvarer på hjemmebane. De møter Alvaro Filho-Vitor Felipe i dag. Foto: FIVB

I VM i sandvolleyball i Nederland gjorde lagene ferdig puljespillet i går. Av de 48 lagene som startet i hver klasse, har dermed 16 spilt ferdig og må reise hjem, mens de 12 puljevinnerne, de 12 toerne og de 8 beste treerne går inn i utslagsrundene. Det blir spilt sekstendelsfinaler i dag for begge klassene, mens det går åttendedels og kvartfinaler i morgen. Deretter flytter alle lagene til Haag hvor semifinalene og finalene spilles. Kvinnenes mesterskap avgjøres lørdag, mens mennenes bronsefinale og finale spilles søndag. Med flytten til Haag vil også Geir Dahles oppdrag som FIVBs dommerdelegat i Apeldoorn være ferdig.

I sekstendelsfinalene vil ingen puljevinner møte hverandre, de blir trukket mot et av de andre lagene. Puljespillet ga ingen store overraskelser, men vi merker oss at hos mennene er de to brasilianske lagene Solberg-Evandro og Alvaro Filho-Vitor Felipe gått videre som nr. 3 fra sine puljer, at mexicanerne Virgen-Ontiveros vant sin pulje og at Huber-Seidl fra Østerrike er slått ut. Hos kvinnene hadde nok mange ventet at Bonnerova-Hermannova fra Slovakia skulle gå videre, men de ble ikke gode nok som nr. 3 i sin pulje. Arrangørenes Stiekema-Renners kom seg heller ikke videre fra sin tredjeplass.

Du finner mennenes puljetabeller her, kvinnenes her. De første eliminasjonskampene starter kl. 12:00 i dag. Kvinnene er først ut, mens mennene har sine kamper fra kl. 18:00. Kampoppsettet finner du her.

Legg igjen en kommentar