Publiserte artikler

Avklaringer i World League

Får Brasils Lucarelli møte Italia i Rio også? Foto: FIVB

World League er på vei inn i siste fase. For gruppe 1 og 2 gjenstår en helg med puljekamper. Mens gruppe 3 har avviklet sine to avsatte puljehelger, så der skal de tre puljevinnerne samt arrangørlaget Slovakia spille final four til helgen. Semifinalene spilles slik lørdag 4. juli i Bratislava:
Kl. 17:30 Montenegro-China
Kl. 20:30 Slovakia-Egypt

Noen av lagene i de andre gruppene kan allerede nå starte forberedelsene til sluttspillet. Gruppe 2 spiller final four i Bulgaria 10.-12. juli, også her med tre puljevinnere samt arrangøren. Vinner av final four blir et av de seks lagene som deltar i sluttspillet til gruppe 1. Dette sluttspillet går i Rio de Janeiro 14.-19. juli, og Brasil og gruppe 2-vinneren suppleres med to lag fra hver av de to puljene i gruppe 1.

Brasil leder pulje A og kan ikke bli dårligere enn nr. 2. Vi vet ikke om nr. 3 i puljen får plass i sluttspillet automatisk, eller om det er beste treer. USA leder pulje B foran Polen, som de skal møte til helgen. USA er sikret en av de to første plassene i puljen, men Iran kan passere Polen om USA vinner begge kampene.

I gruppe 2 er Frankrike ubeseiret og kan bestille billett til Bulgaria fra pulje D. Bulgaria leder pulje C med Canada på plassen bak. Canada har imidlertid spilt ferdig og må vente på resultatet av de siste møtene mellom Bulgaria og Argentina. Pulje E avgjøres når lederlaget Belgia møter Nederland. Nederland har en seier mer, og vil vinne puljen om de vinner en av kampene.

Du finner tabellene for alle puljene her. Vil du se spill fra World League, viser FIVB Ukens kamp i ettertid her, dessverre er ikke alle tillatt vist over alt.

Legg igjen en kommentar