Publiserte artikler

Grand Prix i gang

Kvinnenes verdensomspennende turnering for landslag er nå i gang. Grand Prix har gjort som den tilsvarende turneringen for menn, World League, og utvidet antall deltakende lag til 28. Som hos mennene er lagene delt i tre grupper, men antall lag i gruppene er litt annerledes. Gruppe 1 har 12 lag, de to andre har 8 hver. Lagene i de forskjellige gruppene er som følger:
Gruppe 1: Belgia, Brasil, China, Den Dominikanske Republikk, Italia, Japan, Russland, Serbia, Thailand, Tyrkia, Tyskland, USA
Gruppe 2: Argentina, Bulgaria, Canada, Kroatia, Nederland, Polen, Puerto Rico, Tsjekkia
Gruppe 3: Algerie, Australia, Colombia, Cuba, Kasakhstan, Kenya, Mexico, Peru

Turneringen gjennomføres også på en annen måte enn hos mennene. Lagene samles i puljer på fire og fire lag som spiller mot hverandre. I gruppe 2 og 3 samles de to ganger der puljene er endret fra første til andre gang. I gruppe 1 samles de tre ganger. Det spilles gruppefinaler i alle gruppene, for gruppe 3 holdes den i Australia, for gruppe 2 i Polen og for gruppe 1 i USA. Det deltar fire lag i finalene for gruppe 2 og 3, seks i gruppe 1. Denne siste spilles 22.-26. juli.

Det er gruppe 3 som innleder Grand Prix i dag med puljespill i Kasakhstan og Mexico. Brasil er tittelforsvarere. Hjemmesiden til Grand Prix finner du her.

Legg igjen en kommentar