Publiserte artikler

VM i sandvolleyball

Det er klart for VM i sandvolleyball i Nederland. Fra de to første kampene blåses i gang i morgen til 5. juli, vil 48 lag av hvert kjønn kjempe om heder og ære og så mye som mulig av den millionen dollar som er i premiepotten. Dessverre er ingen norske blant de 96 lagene. Uttakskriteriene er nemlig slik at det er gitt mye plass til de verdensdelene som til vanlig ikke hevder seg internasjonalt. I utgangspunktet har de fem kontinentale forbundene fått fire plasser hver i hver klasse. Arrangørene har to plasser pluss et wild card. Det er også gitt to wild cards fra FIVB, og de 23 siste plassene fylles opp i forhold til den internasjonale nasjonsrankingen. Europa brukte forøvrig resultater fra tre satellitturneringer til å bestemme de fire lagene av hvert kjønn som skulle få plass i VM. Og da kom ingen lag fra Norge med.

De 48 lagene i hver klasse er delt opp i puljer med fire lag i hver. Disse spiller alle mot alle, og etter puljespillet går 32 lag til singel eliminasjon, nr. 1 og 2 i puljene samt de åtte beste treerne. Fram til semifinalene spilles det kamper i fire byer i Nederland: Haag, Amsterdam, Apeldoorn og Rotterdam, mens semifinalene og finalene spilles i Haag.

Den offisielle åpningen av mesterskapet skjer kl. 16:30 i Haags rådhus, etterfulgt av en kamp i hver klasse, der det ene laget i begge kampene er fra Nederland. Kl. 19:40 spiller Meppelink-Van Iersel mot Mashkova-Tsimbalova fra Kasakhstan, mens Nummerdoor-Varenhorst møter Escobar-Vargas fra El Salvador kl. 20:30.

VMs hjemmeside finner du her.

Legg igjen en kommentar