Publiserte artikler

World Cup

Kampoppsettet for World Cup er nå klart. Dette er første mulighet til å kvalifisere seg til neste års OL i volleyball, siden de to beste lagene i hver klasse i World Cup får plass i OL i 2016. Formatet på World Cup har vært gjenstand for mye diskusjon, siden det er ekstremt krevende. De 12 lagene som deltar i hver klasse skal møte alle de andre, dermed får de 11 kamper i løpet av 16 dager, samtidig som de skal dra mellom forskjellige byer i Japan, der turneringen skal foregå. Og de fem europeiske lagene som skal delta, får ikke lange pausen etter at de er kommet hjem før de skal spille sluttspillet i EM.

Fra hvert av de fem kontinentene deltar to lag. I tillegg deltar arrangørlandet Japan og de regjerende verdensmesterne. Europas deltakere er tatt ut på grunnlag av rankingen, der kvinnenes tabell toppes av Russland foran Serbia, hos mennene er Russland nr. 1, Italia nr. 2. Og siden Polen er regjerende verdensmestere hos mennene, deltar også de. Brasil er allerede klare for OL som arrangør, derfor spiller ikke de World Cup.

Kvinnenes turnering går i tiden 22. august – 6. september, mennenes 8. – 23. september.

Du finner kvinnenes kampoppsett her, mennenes her. Og hjemmesiden for kvinnene er her, for mennene her.

Legg igjen en kommentar