Publiserte artikler

European Games i gang

Fra åpningsseremonien. Foto: CEV

Ved en storslått seremoni som blant annet ble vist på TV2 Sportkanalen, ble de første europeiske lekene, European Games, innviet på Olympiastadion i Aserbajdsjans hovedstad Baku. 68.000 tilskuere fikk se over 2.000 utøvere marsjere inn, og de ble blant annet underholdt av Lady Gaga. Etter som de norske sandvolleyballutøverne som skal delta var opptatt med å spille i Stavanger, kunne de naturlig nok ikke være med på innmarsjen. Du kan lese mer hos CEV her.

I dag starter volleyballturneringen, og det er en av de idrettene som holder på lengst, med mennenes finale 28. juni. Tolv lag av hvert kjønn deltar i volleyball. Lagene er delt i to puljer som spiller alle mot alle. De fire beste i puljene går til kvartfinaler. Kvinner og menn spiller annen hver dag, og det er kvinnene som innleder turneringen. Puljene ser slik ut:
Kvinner
Pulje A:
Aserbajdsjan, Belgia, Italia, Polen, Romania, Tyrkia
Pulje B: Bulgaria, Kroatia, Nederland, Russland, Serbia, Tyskland
Menn
Pulje A:
Aserbajdsjan, Finland, Frankrike, Polen, Serbia, Tyrkia
Pulje B: Belgia, Bulgaria, Italia, Russland, Slovakia, Tyskland

Noen av landene sender ikke sine beste lag etter som de prioriterer Grand Prix og World League. Men for eksempel de tyske mennene valgte å trekke seg fra World League for å kunne prioritere European Games. Du kan finne resultater her. Siden Aserbajdsjan ligger tre timer foran oss i tid, er to kamper allerede ferdigspilt i skrivende stund. Serbia har slått Kroatia 3-0 og Italia har vunnet 3-0 over Belgia.

Norske utøvere er ellers i aksjon i dag, du kan se her.

Legg igjen en kommentar