Publiserte artikler

Stavanger Major

Blå himmel i Stavanger i fjor. Foto: FIVB

Så er det igjen klart for sandvolleyballaktivitet i Stavanger sentrum. Denne gang ikke som Grand Slam, men som en av FIVBs nye Major-turneringer. Turneringen er både for kvinner og menn, og det starter allerede i dag med nasjonskvalifisering, «country quota» for kvinnene. Norge har fått et wild card i kvalifiseringen for både kvinner og menn, og tre norske lag skal spille om denne plassen i dag. Det er Benedicte Maaseide-Hanne Haugen Aas, Ane Guro Tveit Hjortland-Irmelin Torsvik Sannarnes og Siv Skjong-Oda Ulveseth. Kampene deres går på bane 2 og 3 og starter kl. 14:10.

Mennene spiller en tilsvarende kvalifisering i morgen, og de tre lagene som spiller om en plass i kvalifiseringen er Svein Solhaug-Daniel Bergerud, Christian Sandlie Sørum-Runar Torsvik Sannarnes og Mathias Berntsen-Lars Fredrik Tvinde. Selve kvalifiseringen for kvinnene går i morgen, for mennene onsdag.

Norge har også som arrangør tre lag inne i hovedturneringen, der kvinnenes kamper tar til onsdag og mennenes torsdag. De seks lagene er Janne Kongshavn-Victoria Faye Kjølberg, Cindy Treland-Janne Pedersen og Vilde Solvoll-Ingrid Lunde i kvinneklassen, Iver Horrem-Geir Eithun, Lars Tveit Retterholt–Bjarte Usken og Øivind Hordvik-Morten Kvamsdal i klassen for menn.

FIVBs side for turneringen finner du her, arrangørens hjemmeside her, og arrangementets facebookside her.

Legg igjen en kommentar