Publiserte artikler

EM og WL

Marcus Nilsson tok 32 poeng mot Estland, men slet i pos. 4. Foto: CEV

I løpet av kommende helg vil det være avgjort hvilke tre lag i hver klasse som vil supplere de allerede tretten som er klare for sluttspillet i EM. I tredje runde i kvalifiseringen møtes to og to lag i best av to kamper, og vinnerne sammenlagt får plass i EM-sluttspillet. I kvinneklassen ble det ene laget klart allerede i går, etter som Hviterussland og Ukraina spilte begge kampene i Brest i Hviterussland denne helgen. Det ble et spennende oppgjør. Hviterussland vant lørdagskampen klart 3-0, men da Ukraina vant de to første settene i kampen i går, ble det plutselig nervepirrende. Men Hviterussland snudde og vant de to neste settene. Dermed hjalp det ikke Ukraina å vinne det femte settet, Hviterussland hadde fått 4 poeng mot Ukrainas 2, og da blir det tur til Rotterdam for puljespill i EM for Hviterussland. Kvinnenes EM spilles 26. september – 4. oktober i Belgia og Nederland.

I de andre oppgjørene i tredje runde er utgangspunktet etter første kamp slik:
Kvinner
Frankrike-Slovenia 1-3
Aserbajdsjan-Slovakia 3-0
Menn
Slovenia-Portugal 3-0
Estland-Sverige 3-1
Spania-Nederland 0-3

Du finner opplysning om alle kampene her.

Spania ble som kjent nr. 2 bak Tsjekkia i puljen Norge spilte i andre runde. Det ser ut til at de skal få vansker med å ta seg helt til sluttspillet, som for mennene går i Italia og Bulgaria 9.-18. oktober.

Ellers er ikke Sverige uten muligheter til å slå Estland i sin hjemmekamp i Halmstad kommende søndag. Får de med litt flere spillere enn Marcus Nilsson og Linus Tholse, er det fullt mulig å vinne nok på hjemmebane til å framtvinge et golden set. Om de da kan håpe på åtte nye ess fra Nilsson, er kanskje mye forlangt. Men finner de ut hvordan de skal komme seg ut av den ene oppstillingen som låste dem da de tre siste settene skulle avgjøres, er mye gjort. Dessuten må de få stopp på Estlands ene midtspiller, Kreek, som var svært effektiv. For de som er interessert i å ta turen til Halmstad for å se kampen live, kan billetter kjøpes her. Les ellers hva det svenske forbundet skriver om kampen i Estland her, CEVs artikkel er her.

I World League var det bare ett oppgjør denne helgen. I pulje E i gruppe 2 var Finland vertskap for Belgia i Tampere. Det ble to jevne oppgjør som begge gikk til gjestene. Lørdag ble settsifrene 20-25, 28-30, 25-20, 25-23, 7-15, i går 31-29, 20-25, 25-23, 21-25, 11-15. Deroo tok 25 poeng i den første kampen, 22 i den andre, Siltala tok flest med 20 for Finland lørdag, Sivula hadde 21 i går. World Leagues hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar