Publiserte artikler

Trentino i Italia

Italienske mestere 2015. Foto: legavolley.it

Energy T.I. Diatec Trentino avgjorde i går finalen i mennenes sluttspill i Italia ved å vinne den fjerde kampen mot Parmareggio Modena med 3-0 (26-24, 25-20, 25-19). Mange hadde nok på forhånd regnet Modena som favoritter, men ved først å vinne grunnserien og nå altså sluttspillet, har trener Stoytchev vist at han har klart å bygge et sammensveiset lag av stjernene sine. Og han har heller ikke vært redd for å gjøre forandringer. Han hentet grekeren Mitar Djuric fra Korea da sesongen der var ferdig tidlig i april, og lot ham overta diagonalplassen som slovaken Martin Nemec hadde hatt hele sesongen. Og mens den rutinerte polakken Lukasz Zygadlo hadde vært opplegger mesteparten av sesongen, fikk den italienske ungdommen Simone Gianelli, født 1996, overta mer og mer av ansvaret. Og i den avgjørende finalekampen ble Gianelli sågar kåret til MVP.

Kampen ble spilt i Modena foran 5.080 tilskuere. Statistikk fra kampen finner du her, Trentinos hjemmeside på engelsk blir nok oppdatert etter hvert, den er her.

Nå tror vi ikke det gjenstår stort flere mesterskap i Europa enn kvinnenes i Italia. Der skal Agil Volley Novara og VBC Casalmaggiore spille den femte og avgjørende finalekampen lørdag 16. mai.

Legg igjen en kommentar