Publiserte artikler

Flere mestere

Victoria Ravva, fransk mester 19 ganger

De aller fleste mesterskapene i Europa nærmer seg avslutning nå. I Frankrike fikk tilskuerne i Halle Carpentier i Paris virkelig valuta for inngangspengene da finalene for både kvinner og menn ble avviklet. For mens både kvartfinalene og semifinalene i det franske sluttspillet spilles i best av tre kamper, er det bare en avgjørende finalekamp. Og hvilke finaler! I begge finalene ledet det ene laget 2-0 i sett og tapte. Og vinnerne viste at det kan være nyttig å ha rutine når det gjelder å vinne kamper. For det var ikke første gang hverken for mennene i Tours eller kvinnene i Cannes. Størst mesterskapsrutine fantes det i RC Cannes. For da de hadde snudd ledelsen til Le Cannet og vunnet 23-25, 21-25, 25-16, 25-23 (lå under 19-23), 15-10, var det klubbens 20. seriemesterskap, og det 18. på rad. En spiller har vært med på å ta 19 av titlene, den 39 år gamle 189 cm høye midtspilleren Victoria Ravva, opprinnelig fra Georgia. Etter 20 år i Cannes legger hun nå opp, og nummeret hun har spilt med, 12, vil ikke lenger bli brukt i klubben.

Like mange mesterskap har ikke mennenes vinnere. Mens det var grunnseriens nr. 1 og 2 som møttes hos kvinnene, var mennenes finalister, Tours og Paris, blitt henholdsvis nr. 4 og 2. Og laget som var sterkest i serien, tok også ledelsen med 2-0. Men så snudde Tours kampen og vant lett det tredje. Og etter at Paris hadde hatt to matchballer, tok Tours det fjerde og dermed også det femte av bare farten. Settsifrene ble 19-25, 33-35, 25-15, 31-29, 15-6. Dermed tok Tours sitt fjerde mesterskap på rad og det sjette totalt.

Vi kan ellers nevne at Beziers med Mari Aase Hole kom til semifinalen.

I Polen er også kvinnenes mesterskap avgjort. Der gikk Chemik Police til topps med 3-1 i kamper over PGE Atom Trefl Sopot. Impel Wroclaw med trener Tore Aleksandersen og assistent Martin Wathne Frydnes ble nr. 4. Tore Gir seg forøvrig nå i Wroclaw. Vi minner om at han skal holde trener symposium i Tønsberg 19.-21. juni, se her.

I Portugal måtte det fem finalekamper til for å kåre mennenes mestere. Til slutt var SL Benfica sterkere enn AJ Fonte Bastardo Azores.

I Bulgaria har Maritza Plovdiv slått Levski Sofia 2-1 i kamper og dermed tatt sitt første mesterskap i kvinneklassen.

Legg igjen en kommentar