Publiserte artikler

Volleyballmedlem til Idrettsstyret?

Figenschau som spiller for KFUM Oslo i 1999 foran til venstre. Foto: Raymond Wardenær

Dersom valgkomitéens innstilling går gjennom, vil en person med volleyballtilknytning bli valgt inn i det nye styret i Norges Idrettsforbund i juni. Anne Berit Figenschau, medlem i BK Tromsø er nemlig enstemmig foreslått av valgkomiteen til styret der Tom Tvedt fra Randaberg er innstilt som president.

Anne Berit Figenschau har spilt 12 sesonger som opplegger i vår øverste serie, og ble blant annet Norgesmester med Harstad i 1991. Hun har også vært visepresident i Norges Volleyballforbund i en periode. I det sivile har hun blant annet vært finansbyråd i Tromsø kommune, men hun er nå ansatt som avdelingsdirektør i Skatt Nord. Du kan lese NIFs valgkomités innstilling her.

Figenschau har møtt litt motstand fra egen klubb etter nominasjonen. Klubben ville nemlig heller ha volleyballpresident Stein Gunnar Bondevik som sin representant. Bondevik sier imidlertid til avisen Nordlys at han ikke er kandidat, og at han støtter Figenschaus kandidatur. Lest artikkel hos NRK Troms her, i bladet Nordlys her.

Legg igjen en kommentar