Publiserte artikler

Skandinaviske sluttspillfinaler

Falkenberg nede for telling mot Linköping. Foto: Falkenbergsbild.se

Både i Danmark og i Sverige har de nå startet finalene i sluttspillet, det som leder fram til de respektive landenes seriemestere. I Danmark har to norske skaffet seg fordeler innledningsvis. For i kvinnenes finale står Brøndby foran sin tredje finalekamp mot Lyngby etter å ha vunnet de to første 3-0. Vinner de søndagens kamp, er de danske mestere for annen gang på rad. Og på Brøndbys lag spiller Julie Heile Mikaelsen fra Askim en viktig rolle som lagets faste diagonalspiller.

Hos mennene i Danmark er det spilt en kamp i finaleserien i best av fem. Lagene som møtes er grunnserievinnerne Middelfart og treerne Gentofte. Gentofte, med Skjebergmannen Joakim Larsen som trener, har kommet sterkere og sterkere utover sesongen, og de innledet også finalen best ved å vinne den første kampen 3-2 på bortebane.

I Sverige møtes de samme herrelagene som spilte sluttspillfinale i fjor, Linköping og Falkenberg. Disse lagene ble også nr. 1 og 2 i grunnserien, og Linköping har denne sesongen i tillegg vunnet både Grand Prix og Nordisk. De ligger også hittil best an til å ta sitt andre mesterskap på rad, for de leder nå 2-0 i kamper og kan avgjøre det hele søndag.

I kvinneserien har ikke finalen startet ennå, første kamp spilles søndag. I finalen møtes grunnserievinnerne Engelholm og de forsvarende mesterne Hylte/Halmstad.

Legg igjen en kommentar