Publiserte artikler

Spenning også i Challenge Cup

Glade Bursaspillere kan heve den store pokalen. Foto: CEV

Bare en av de fire europacupfinalene som ble spilt i helgen unngikk golden set. Det var i mennenes Challenge Cup der Vojvodina NS Seme Novi Sad var klare som cupvinnere da de hadde tatt de to første settene mot Benfica Lisboa i går. Ettersom Novi Sad hadde vunnet hjemmekampen 3-1, kunne ikke lenger Benfica oppnå golden set, siden Novi Sad da hadde skaffet seg 4 poeng. Det ble også det de fikk, for Benfica tok de tre siste settene i kampen i Lisboa og vant 3-2 (24-26, 21-25, 25-16, 25-23, 15-10), og dermed totalt 2 poeng. Du finner omtale og statistikk her.

I kvinnenes avgjørende finalekamp i Challenge Cup skjedde imidlertid det samme som dagen før hadde skjedd i CEV-cupen: laget som hadde tapt den første finalekampen, tok like mange poeng i returkampen. Laget som var ansett som favoritter til å gå til topps, Uralochka-NTMK Ekaterinburg, hadde vunnet 3-0 i Russland mot Tyrkiske Bursa BBSK. Men foran 3.500 tilskuere i Bursa snudde hjemmelaget oppgjøret. De vant først kampen 3-1 (23-25, 25-21, 25-23, 25-18) og deretter golden set 15-10. Dermed tok laget sin første europacuptittel. Du finner mer informasjon her.

Legg igjen en kommentar