Publiserte artikler

Finalistene funnet i CEV-cupen

Centoni angriper mot Kaczorowska og Efimienko. Foto: CEV

I går ble andre og avgjørende kamp spilt i CEV-cupen, etter at de første semifinalekampene ble spilt tirsdag. Hos mennene var det ikke ventet at Dynamo Moskva ville få særlige problemer mot Volley behappy2 Asse-Lennik etter at russerne hadde vunnet klart 3-0 på hjemmebane. På hjemmebane bet belgierne bedre fra seg, men likevel ikke godt nok til å hindre ny seier til Moskva med 3-0 (25-19, 27-25, 32-30).

Det var mer spenning før kampen i Italia der Energy T.I. Diatec Trentino bare hadde 3-2 å gå på mot det polske laget Zaksa Kedzierzyn-Kozle. Men italienerne holdt unna også på hjemmebane og vant 3-1 (25-17, 23-25, 25-22, 25-18).

I kvinneklassen hadde Atom Trefl Sopot også 3-0 å gå på fra hjemmekampen mot Galatasaray Daikin Istanbul. Det tyrkiske laget måtte altså vinne minst 3-1 på hjemmebane for å håpe på avansement via et golden set. Og etter at det tyrkiske laget hadde vunnet de to første settene 25-28, 29-27 så det lovende ut. Men så snudde Sopot kampen og vant de tre neste settene 28-26, 31-29, 15-13, og unnslapp dermed det vanskelige «gyldne settet» med et nødskrik.

Den andre finaleplassen gikk til favorittlaget Dynamo Krasnodar fra Russland. Selv om Rabita Baku hadde tatt et sett i Russland, var de sjanseløse på hjemmebane og tapte 0-3 (23-25, 19-25, 20-25).

Dermed møtes Moskva og Trentino i mennenes finale, Sopot og Krasnodar i kvinnenes. Finalene skal spilles 7. og 11. april, og Trentino og Krasnodar har hjemmekamp først.

CEVs sider om CEV-cupen, der du også finner kampreferat og statistikker fra semifinalene, er her for kvinnene, her for mennene.

Legg igjen en kommentar