Publiserte artikler

Champions League avgjøres

Mange regner med en jevn og en ujevn kamp når semifinalene i mennenes Champions League spilles i kveld i Tysklands hovedstad Berlin. Stjernegalleriet til Zenit Kazan, med blant andre Irans opplegger Marouflakrani, det cubanske spenstfenomenet Leon, USAs stjernespiller Anderson, de russiske landslagsspillerne Apalikov og Verbov, er nemlig store favoritter til å gå helt til topps, og semifinalemotstanderne og arrangørlaget Berlin Recycling Volleys er ikke ventet å kunne gi stor nok motstand til at dagens første semifinale kl. 17:00 blir spesielt spennende. Men Berlin er ikke å kimse av og bør ikke undervurderes. Laget har flere spillere med landslagserfaring, blant andre Touzinsky og brødrene Shoji fra USA, tyskerne Kroll, Fischer og Kühner, Bontje fra Nederland, Spirovski fra Serbia, Krystof fra Tsjekkia, de Marchi fra Italia og Carrol fra Australia, så Berlin må absolutt tas på alvor.

Den andre semifinalen går kl. 20:00 og blir et hel-polsk oppgjør mellom de to ledende lagene i landet, Asseco Resovia Rzeszow og PGE Skra Belchatow. Normalt ville nok Skra vært favoritter, men laget har slitt i serien i det siste og ligger under 1-2 for Trefl Gdansk i semifinalene i det polske sluttspillet, mens Resovia allerede er klare for finale. Stjernespillere er det uansett på begge lagene, Skra med VM-heltene Wlazly og Winiarski, de argentinske stjernene Uriarte og Conte, den franske landslagsspilleren Marechal, landslagsliberoen Tille fra Tyskland, og ikke minst Wrona og Klos, polske midtspillere som også tok VM-gull. Mot dette stiller Resovia med andre polske helter fra VM: opplegger Drzyzga, midtspiller Nowakowski, kanten Konarski, diagonal Buszek og libero Ignaczak. Andre land er også representert i stallen: Holmes fra USA, hviterusseren Akhrem, serberen Ivovic, Tysklands lagkaptein Schöps, samt Tichacek fra Tsjekkia. Så vi kan vente et prestisjetungt oppgjør i denne semifinalen.

Årets Final Four spilles i Max-Schmeling-Halle, en hall som er oppkalt etter den tyske tungvektsbokseren Max Schmeling, verdensmester i 1930-32. Det blir trolig satt publikumsrekord for hallen i løpet av helgen, etter som det har blitt satt inn en ekstra tribune i forbindelse med turneringen. Minst 10.000 er ventet på hver kamp, der bronsefinalen i morgen går kl. 13:00, finalen kl. 15:45.

CEVs hjemmeside for Chamions League er her, der du kan følge direkte oppdatering av resultatet. Bedre er det nok å følge live streaming av kampene på laola1.tv, sjekk her. Du kan også se arrangørens egen side her, samt på facebook her.

Volleynytt har håp om å bringe rapporter fra Toppvolleytrenerne Bendik Huus og Jon Eirik Liseth, som har tatt turen til Berlin for å følge turneringen ringside.

Legg igjen en kommentar