Publiserte artikler

VM-lagene

Hundre dager før VM i sandvolleyball starter i Nederland, var det klart hvilke lag som ville være kvalifiserte for deltakelse. Listen over de førtiåtte lagene i hver klasse som er kommet med, viser at Norge ikke vil delta med lag i mesterskapet, så sant ikke de får det siste wild cardet i hver klasse, eller nok lag trekker seg til at de best rangerte lagene på reservelisten rykker opp.

De førtiåtte lagene i hver klasse vil bli trukket inn i tolv firelagspuljer. Denne trekningen vil bli foretatt i Haag 30. mars. Etter puljespillet vil de to beste i hver pulje fortsette med singel eliminasjon fram til finalene 5. juli, som forøvrig skal foregå på en flytende arena i Hofvijver-sjøen i Haag.

Lagene i hver klasse som får delta, er funnet på følgende måte: Arrangørene 2, wild cards 3 (arrangøren deler ut det siste), FIVBs nasjonsranking 23 (ingen land får med mer enn fire lag i klassen), hvert av de fem kontinentale føderasjonene 4. For Europa har CEV valgt lagene slik:
Menn:
•    de to best rankede nasjonene i Novi Sad Masters,
•    nasjonen som vant Biel/Bienne Masters,
•    nasjonen som vant Baku Masters.
Kvinner:
•   de to best rankede nasjonene i Biel/Bienne Masters,
•   de to best rankede nasjonene i Baku Masters

For Norges del ligger Iver Horrem og Geir Eithun som nr. 5 på reservelisten hos mennene, Janne Hordvik Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg er nr. 16 hos kvinnene. Du finner listen over lagene som får delta her (menn) og her (kvinner). VMs hjemmeside finner du her.

Norge blir uansett ikke helt uten representasjon i VM. Geir Dahle blir FIVB Assistant Referee Delegate i Apeldoorn.

Kommentarer (1)