Publiserte artikler

World Cup

Det internasjonale volleyballforbundet FIVB har offentliggjort hvilke uttakkriterier som gjelder for kommende høsts World Cup i Japan. World Cup vil være den første muligheten for lag til å kvalifisere seg til OL i Rio neste år, og der er pr. i dag bare arrangørlandet Rio klar. Fra World Cup vil da to nye lag i hver klasse kvalifisere seg. Det er de to beste etter at alle de tolv deltakende lagene har spilt mot hverandre. Så World Cup er på mange måter en utmattelsesturnering, og som vanlig har Japan en fordel: etter at turneringen i 1977 gikk over til å bli arrangert hvert fjerde år, har den vært arrangert i Japan, dermed får Japan som arrangørland delta, selv om de ikke alltid er sportslig kvalifisert.

Det andre laget som på forhånd er klart for deltakelse i World Cup, er de regjerende verdensmesterne, henholdsvis USA hos kvinnene og Polen hos mennene. De ti andre lagene består av to fra hvert av de kontinentale føderasjonene, og disse har valgt litt forskjellige måter for å finne deltakerne. For Europas del, har CEV valgt de to lagene som lå høyest på CEV-rankingen ved nyttår. Hos kvinnene er det Russland og Serbia, hos mennene Russland og Italia. Hvordan de andre konføderasjonenes kvalifiseringsprosess er, kan du lese her.

Kvinnenes World Cup spilles i tiden 22. august – 6. september, mennenes 8.-23. september. Italia vant kvinneklassen i forrige World Cup, i 2011, men får altså ikke mulighet til å forsvare tittelen denne gangen. Det gjør derimot Russland hos mennene. Vi merker ellers at Brasil ikke kommer til å delta i år, etter som de allerede er kvalifisert til OL.

De tolv lagene kommer innledningsvis til å bli delt i to puljer og hver pulje spiller i to bolker. Deretter blir det to nye puljer der lagene skal spille mot de de ikke allerede har møtt. Det vil bli kamper i mange byer. Kvinnene skal spille i Hiroshima, Nagano, Toyama, Sapporo, Okayama og Tokyo, mennene i Nagoya, Kagoshima, Osaka, Kumamoto, Fukuoka, Hamamatsu og Tokyo. Turneringens hjemmeside finner du her.

Legg igjen en kommentar