Publiserte artikler

Europacupinnspurt

Norsk-franske Christina Bauer i blokk til venstre og Fenerbahce nådde ikke helt opp mot VakifBank. Foto: CEV

Det ble spenning også da de tre siste tre lagene i kvinnenes sluttspill i Champions League ble funnet. Etter at Fenerbahce Grundig Istanbul hadde tapt 1-3 for sine naboer VakifBank Istanbul i den første kampen i Playoff 6 i forrige uke, lå de an til å tvinge fram et golden set da de ledet 2-0 i returkampen på hjemmebane i går. Men VakifBank snudde og vant de to neste, dermed hjalp det ikke at Fenerbahce vant det femte, VakifBank vant 4-2 i poeng. Settsifrene ble 25-20, 25-20, 21-25, 15-25, 15-12.

Det tredje av Istanbullagene som var med i Playoff 6, Eczacibasi VitrA Istanbul, vant 3-0 hjemme mot Volero Zürich. Men i går var Volero sterkest og vant 3-1 (25-23, 24-26, 29-27, 25-19). Dermed måtte det spilles golden set, og dette vant Eczacibasi 15-12. Så da blir det to lag fra Istanbul i Final Four i Szczecin, og disse møtes i den ene semifinalen.

Hjemmelaget Chemik Police møter Yamamay Unendo Busto Arsizio i den andre etter at Yamamay vant begge kampene mot Dynamo Moskva. I går ble settsifrene 23-25, 19-25, 26-28 i Moskva.

Kvinnenes Final Four spilles 4.-5. april.

I de to andre cupene spilles ikke Final Four. De har nå kommet til semifinalene, og både disse og finalene spilles borte-hjemme i best av to kamper. I CEV-cupen for menn fikk Lars Rydland en tøff kamp å skille rett og galt i da han var i Belgia i går og dømte Knack Roeselare mot Energy T.I. Diatec Trentino. Trentino vant 3-2 i Italia, men belgierne hadde ingen tanke om å gi opp. Etter 16-25 i det første settet, tok de de to neste 25-17, 25-19. Dermed var plutselig fordelen hos belgierne. Men Trentino tok det fjerde 25-20, og Knack greide heller ikke å framtvinge et golden set, Trentino ledet settet fra start til slutt og rodde dette enkelt i land med 15-6.

Semifinalene i de andre cupene blir slik:
CEV-cupen
Menn
Dynamo Moskva – Volley behappy2 Asse-Lennik
Zaksa Kedzierzyn-Kozle – Energy T.I. Diatec Trentino
Kvinner
Dynamo Krasnodar – Rabita Baku
PGE Atom Trefl Sopot – Galatasaray Daikin Istanbul

Challenge Cup
Menn
Benfica Lisboa – CMC Ravenna
Stroitel Minsk – Vojvodina NS Seme Novi Sad
Kvinner
Schweriner SC – Bursa BBSK
Uralochka-NTMK Ekaterinburg – Khimik Yuzny

Du finner ellers informasjon o CEVs videoer fra Champions League her.

Legg igjen en kommentar