Publiserte artikler

Linköping vant grunnserien

Ikke bare Nyborg som har slitt mot landslagsspiller Sundberg og Linköping. Foto: Magnus Lilja

Linköping har hatt en god sesong så langt. Rett over nyttår vant de Grand Prix, i slutten av januar vant de det nordiske klubbmesterskapet etter å ha slått i Nyborg i finalen, og i går avsluttet de grunnserien på toppen av tabellen. Da hadde de vunnet 23 av de 26 kampene de spilte. I Sverige har eliteserien bestått av 10 lag. Disse har alle møtt hverandre borte og hjemme, i tillegg til at det har vært to kamper mot fire lag.

Det som nå gjenstår før den svenske mesteren blir kåret, er sluttspillet. Dette starter til helgen med kvartfinaler for de åtte beste etter grunnserien. De tre beste velger motstander i kvartfinalen, vinneren først, toeren deretter. Både kvartfinalen, semifinalen og finalen spilles i best av fem kamper, siste finaledato er satt til rundt 23. april for å få det ferdig til landslaget starter sin oppkjøring til de to viktige og avgjørende EM-kvalifiseringskampene. De to dårligste lagene spiller kvalifisering med førstedivisjonslagene om plass i neste sesongs eliteserie.

Kvartfinaleoppsettet er slik (serieplassering i parentes):
Linköping (1) – Vingåker (8)
Falkenberg (2) – Södertelge (7)
Örkelljunga (3) –  Sollentuna (6)
Hylte/Halmstad (4) – Tierp (5)

De svenske kvinnene har en runde igjen før sluttspillet, men det er allerede klart at Engelholm har vunnet, de står med 25 seire av 25 mulige så langt.

Legg igjen en kommentar