Publiserte artikler

Europeiske vinnere

Det ble spilt en del avgjørende kamper i Europa i går. I Belgia var det cupfinaler for både kvinner og menn. Finalene var denne gangen flyttet fra Lotto Dome til den større Sportpaleis. Og mens 10.000 tilskuere fulgte kvinnefinalen, så hele 13.000 finalen for menn. Hos kvinnene ble det en gjenganger på toppen, i det Asterix Kieldrecht tok sitt tolvte cupmesterskap. I finalen ble VDK Gent slått 3-0 (25-10, 25-22, 25-16). Hos mennene ble VC behappy2 Asse-Lennik cupmestere ved å slå Topvolley Callant Antwerpen 3-0 (25-20, 25-17, 25-9).

I Polen ble grunnserien for menn avgjort i den tjuesjette og siste runden da Asseco Resovia Rzeszów og PGE Skra Bełchatów var satt opp til å møte hverandre. Og vinneren ville gå til topps og skaffe seg en fordel i seriemesterskapet ved å ha flest hjemmekamper om de skulle gå til sluttspillfinalen. Og hjemmelaget Resovia viste seg sterkest og vant den avgjørende kampen 3-1 (23-25, 37-35 (settet varte 46 minutter), 25-23, 25-15). Dermed sluttet Resovia på 67 poeng, mens Skra ble stående på 64. Vår norske proff i Polen var også i aksjon i går. Før kampen lå laget til Andreas Takvam, Effector Kielce, sist på tabellen, men ved å slå MKS Będzin 3-2 (25-12, 25-22, 21-25, 22-25, 15-11), avanserte de to plasser. Andreas hadde viktige bytter, slo inn de tre oppleggene han fikk, samt tok et blokkpoeng.

De polske kvinnene har en runde igjen etter denne helgen, men Chemik Police har allerede vunnet. Laget til Tore Aleksandersen og assistenttrener Martin Wathne Frydnes, Impel Wrocław, kjemper om tredjeplassen.

Siste seriehelg var det også i Tyskland. Runden gikk uten overraskelser, og dermed vant VFB Friedrichshafen med ett poeng foran Berlin Recycling Volleys, 55 mot 54. SWD powervolleys Düren ble nr 3 med 43. poeng. Hos kvinnene har det lenge vært klart at Dresdner SC ville vinne. Det eneste uventede var at laget fikk sitt første serietap denne sesongen da de tapte 2-3 for Schweriner SC, som ble nr. 3, mens Allianz MTV Stuttgart tok sølvet.

Legg igjen en kommentar