Publiserte artikler

Toppvolley i Belgia

Toppvolleyjentene møtte Jonas Kvalen i Belgia

Som vi har nevnt tidligere har elevene ved Toppvolley Norge vært utenlands, guttene i Polen, jentene i Belgia. Vi har fått rapporten nedenfor fra jentenes opphold i Belgia fra Jon Eirik Liseth (jentene har skrevet mesteparten).

Søndag kveld ankom ToppVolley-jentene Herentals i Belgia. De overnattet på et sportshotell med kort vei til hallen. Uken startet med to timer volleyballtrening. Jentene fikk så slappet av før det braket løs med første kamp mot Mendo, og deres U17 spillere. Det var en jevn kamp, som til slutt endte 3-1 i motstandernes favør. De motiverte TVN-jentene ristet tapet av seg, og forberedte seg til en ny kamp mot Fixit, ett lag fra nivå 2. Oppvarmingen besto av mye energi og dansing, noe som viste at jentene var gira på å spille og klare for å kjempe for poengene. Fixit var et rutinert lag med mange fysiske spillere, og dermed måtte TVN se seg slått nok en gang, etter en utrolig spennende kamp som også endte 3-1. Det ble også spilt et siste sett til 15 poeng, som TVN klarte å vinne uten store problemer. Jentene spilte utrolig bra og var veldig fornøyde med egen innsats mot dette sterke laget.

Ny dag, nye muligheter, og tirsdagen i Herentals startet igjen med trening etterfulgt av et kort videomøte. En liten tur på butikken i de hvite Ford-leiebilene, og en liten powernap senere, var jentene igjen klare for kamp. Denne gangen mot Mortsel. Et rutinert lag med gode blokkspillere og spenstige angrepsspillere. Det var vanskelig å slå forbi blokken til dette laget, men jentene hang godt med. De klarte også å gå seirende ut av et altfor spennende sett. Igjen endte kampen 3-1, et resultat som så ut til å hjemsøke TVN-laget. Selv om det ble tap, fikk jentene en fin overraskelse da selveste Jonas Kvalen satt på tribunen og så på kampen. Dette syns de var veldig stas, og de slo av en prat og tok selvfølgelig et bilde sammen med volleyballproffen.

Onsdag morgen våknet jentene tidlig, spiste frokost og alle så veldig freshe og fine ut. De skulle nemlig på shopping i storbyen Antwerpen. Koseturen besto for det meste av shopping, og alle måtte selvfølgelig smake på de berømte belgiske vaflene, som besto smaksprøven med glans. Etter flere timer på tur, gikk veien tilbake til Herentals for å forberede seg til den aller siste kampen. Igjen skulle de møte Mendo, men denne gangen var laget deres forsterket med u19 spillere. Det skremte ikke de tøffe jentene fra ToppVolley, som tok utfordringen på strak arm. Det ble en jevn kamp, hvor jentene virkelig måtte kjempe for hvert eneste poeng. Til vanvittig stor glede for alle, endte kampen 3-1 endelig i jentenes favør. Seieren ble feiret med det obligatoriske lagbildet og kake fra motstanderne.

Torsdag var dagen for hjemreise, og hele dagen ble brukt til akkurat det. Alle jentene var enige i at dette var en helt super tur, og de vil gjerne tilbake til dette flotte landet med et så stort volleyballmiljø. Takk til alle som var med på å organisere denne herlige turen!

Kommentarer (1)