Publiserte artikler

Toppvolley på tur

TVN 2 i Polen. Foto: Arvid Wigestrand

TVN 1 i Polen. Foto: Arvid Wigestrand

Toppvolley Norge ligger ikke på latsiden selv om det er vinterferie. Skolen benytter tiden til å sende utøverne utenlands for å skaffe seg inspirasjon. Guttene er i Polen og jentene i Belgia. Vi håper på melding fra jentene, nedenfor bringer vi rapport fra Arvid Wigestrand, som er i Polen med guttene.

Til sammen 19 gutter fra årets 2. og 3. klasse benytter årets vinterferie til trening og kamper i Polen. Turen i år er lagt til Swinoujscie, helt nordvest i Polen og svært nær den tyske grensen.

Guttene besøker skolen SMS Swinoujscie, som er en av fem utvalgte videregående skoler som skal utvikle polske ungdommer til toppspillere. Disse skolene er i tillegg til SMS Spala, som betegnes som ‘Toppvolley Polen’ – og hvor landslagene trener og forbereder seg til kamper. Til vanlig representerer det polske laget på nivå 3 i det polske seriesystemet, og kjemper om sluttspillplass i det polske juniormesterskapet.

Gjennom gode kontakter har vi lyktes å få god og tilpasset motstandere på to nivå. Våre eldste spillere konkurrerer mot skolens juniorlag, mens våre nest beste konkurrerer mot yngre spillere.

Lagene gjennomfører morgentrening, mens ettermiddagen er avsatt til kamper. Det er spilt kamper både mandag og tirsdag. Mandag endte det med 2 – 2 for juniorlaget, mens vårt toer lag tapte 3-1. Tirsdagen endte med seier for begge lagene. De eldste vant 3-2, mens det yngste laget vant 2-1.

I tirsdagens kamp tok juniorlaget en klar 2-0 ledelse med seier 25-21 og 25-19, for så å tape 19-25 og 18-25. Femtesettet var jevnt med ballvekslinger og spenning vi sjelden opplever på juniornivå i Norge. Toppvolley vinner settet 15-13, etter å ha vist best mental styrke når det gjaldt som mest.

Nye kamper venter onsdag ettermiddag, før hjemreisen til Toppvolley torsdag.

Gjestfriheten og tilretteleggingen er upåklagelig. I tillegg til trening og kamper, har også skolen tilrettelagt for sightseeing og litt utveksling av erfaringer både blant trenere og elever.

Legg igjen en kommentar