Publiserte artikler

EM trukket

Fra gårsdagens trekning. Foto: CEV

I går ble puljene til EM for menn trukket. Trekningen skjedde i Ivan Vazov Nasjonalteater i Sofia, byen der semifinalene og finalen skal spilles, i den flotte Arena Armeec. Mesterskapet er forøvrig delt mellom Italia og Bulgaria og avvikles i dagene 9.-18. oktober. Seksten lag deltar i sluttspillet. Disse deles i fire puljer der to spilles i Italia og to i Bulgaria. Puljevinnerne går direkte til kvartfinale, firerne er utslått, mens nr. 2 i en pulje spiller playoff om kvartfinaleplass mot en puljetreer. Det spilles playoffkamper og kvartfinaler både i Italia og Bulgaria. Det er fjerde gang sluttspillet i EM blir delt mellom to land. Som mange husker ble forrige EM, i 2013, delt mellom Polen og Danmark, med finalen i Parken i København.

Gårsdagens trekning ga følgende resultat, i det tretten land er klare for sluttspillet og de tre siste blir funnet i mai i playoffkamper mellom to og to toere fra sist sommers kamper i andre kvalifiseringsrunde:
Pulje A (i Sofia): Bulgaria, Tyskland, Tsjekkia, Spania/Nederland
Pulje B (i Torino): Italia, Frankrike, Kroatia, Sverige/Estland
Pulje C (i Varna): Polen, Belgia, Hviterussland, Slovenia/Portugal
Pulje D (i Busto Arsizio): Russland, Serbia, Slovakia, Finland

Du kan lese mer om trekningen her. Som vi ser, har Sverige mulighet til å ta seg til et EM-sluttspill for første gang siden 1993. Det som må til for å komme til et nytt sluttspill, er å slå Estland i best av to kamper, der det ved poenglikhet spilles et avgjørende golden set. Kampene spilles i Tallin i Estland 24. mai og i Halmstad Arena søndag 31. mai kl. 15:00. Den avgjørende kampen spilles altså ikke lenger unna enn at det er mulig å ta seg dit og følge avgjørelsen. Du kan lese mer på de svenske nettsidene her.

Legg igjen en kommentar