Publiserte artikler

Sluttspillag

Etter sju sesonger uten sluttspill, har NVBF gjeninnført det i denne sesongen, og attpå til vil seriemesteren bli kåret i sluttspillet, og ikke i grunnserien, som har vært det vanligste også de sesongene det har vært sluttspill tidligere. Når grunnserien nå nærmer seg slutten, begynner de fire lagene i hver klasse som kvalifiserer seg dit å utkrystallisere seg, selv om det bare er ett lag i hver klasse som allerede nå er sikret. I kvinneklassen gjelder det Stod, som ikke kan passeres av fire lag, og i klassen for menn er Nyborg sikret å ikke bli dårligere enn nr. 2. Dermed vil Nyborg også få et av sluttspillarangementene i klassen. For å vinne grunnserien og dermed få arrangere den avgjørende siste helgen, må Nyborg imidlertid vinne tre poeng i en kamp til, ellers kan laget bli forbigått av Tromsø.

Det er det å spille den siste sluttspillhelgen på hjemmebane som vil være en fordel denne sesongen. Kampene den første helgen har nemlig ingen annen funksjon enn å bestemme hvilke lag som skal møte hverandre i semifinalen helgen etter. Den første helgen spiller de fire lagene en kamp mot hvert av de andre lagene, med en kamp fredag, en lørdag og en søndag. Tabellen som dannes etter at lagene har spilt hver sine tre kamper, avgjør semifinalene, i det nr. 1 skal møte nr. 4 og nr. 2 møter nr. 3 lørdag 18. april. Semifinalevinnerne spiller så finalen om seriemesterskapet dagen etter, og det spilles også bronsefinale.

De lagene som pr. i dag har plass i sluttspillet er, foruten Nyborg i herreklassen, BK Tromsø, Randaberg og Kristiansund, i kvinneklassen Stod, Oslo, Randaberg og Sortland. Men det kan bli endringer før de siste grunnseriekampene spilles siste helg i mars. Du finner resultatene og tabellen i kvinneklassen her, mennenes her.

Legg igjen en kommentar