Publiserte artikler

Loftesnesoppslag

Mathias Loftesnes. Foto: Frode Andersen

Da det norske landslaget for menn spilte EM-kvalifisering i Tsjekkia i fjor vår, var en tidligere tsjekkisk landslagsspiller blant de mange tilskuerne på tribunen. Mannen var Jakub Novotný, og han var i ferd med å stifte en ny klubb i den øverste tsjekkiske serien. Derfor var han på jakt etter spillere som kunne passe inn i filosofien hans. På det norske landslaget fant han sogndølen Mathias Loftesnes, som på det tidspunktet ikke hadde forlenget kontrakten sin med belgiske Asse-Lennik. Novotný tilbød Mathias kontrakt i sin nye klubb VK Karlovarsky, og Mathias slo til. Og på banen har han også slått til. Som kantspiller spiller han omtrent hvert minutt i alle kamper og er helt klart en av stjernene på laget som har overrasket alle og ligger på andreplass når seksten av tjueto kamper er spilt i grunnserien.

Rune Fossum i NRK Sogn og Fjordane har besøkt Mathias i hans nye by og har levert et flott oppslag. Du kan lese det her. Hjemmesiden til klubben finner du her.

Kommentarer (1)