Publiserte artikler

NCC-sluttspill

Til helgen skal det avgjøres hvilke lag som kan kalle seg nordisk klubbmester 2015. Da arrangeres nemlig sluttspillet i NCC, eller NEVZA Club Championship, der NEVZA står for the Northern European Volleyball Zonal Association. Sluttspillet skal arrangeres to steder: kvinnenes i Holte utenfor København og mennenes i Linköping. Lagene som deltar kvalifiserte seg via kvalifiseringsturnering sist høst. I utgangspunktet skal fire lag i hver klasse delta i sluttspillet, men på grunn av et forfall til den ene av mennenes kvalifiseringspuljer, får seks lag gå til denne turneringen. I alt er fire av de ti lagene norske. Det er tittelforsvarer Stod Volley og Oslo Volley i kvinneklassen, Nyborg VBK og Randaberg IL i klassen for menn. Hos kvinnene er det i tillegg de danske arrangørene Holte IF, samt Engelholms VS fra Sverige. I herreklassen kommer to lag fra hvert av de andre skandinaviske landene. Det er serieleder og -toer i Sverige, Falkenberg VBK og Linköpings VC, samt nr. 1 og 2 i Danmark i øyeblikket, Middelfart og Marienlyst. Falkenberg vant fjorårets NCC.

Sluttspillene innledes fredag. Hos kvinnene spilles enkel serie der lagene får en kamp hver dag. Hos mennene er de seks lagene delt i to puljer, der lagene spiller mot hverandre en gang innbyrdes. Søndag blir det finale mellom puljevinnerne, bronsefinale mellom toerne og kamp om femteplass mellom treerne. Siden Nyborg og Randaberg er seedet lavest i puljene på grunn av kvalifiseringsresultatene, må de møte begge puljemotstanderne lørdag med fem timers mellomrom.

Du finner kampoppsettet for kvinnene her, for mennene her. Du kan lese mer om NCC på det svenske forbundets sider her, om kvinnenes turnering på det danske forbundets sider her, mennenes her. Hjemmesiden til Holte er her, Linköpings her med NCC-side her. Foreløpig har det ikke kommet informasjon om eventuell streaming.

Legg igjen en kommentar