Publiserte artikler

EM-puljer

Glade dansker jubler for EM-sluttspill. Foto: CEV

Det europeiske forbundet har  trukket puljene i EM-sluttspillet for gutter født 1997 og senere. Mesterskapet skal avgjøres i byene Sakarya og Kocaeli i Tyrkia i dagene 4.-12. april. Spesielt for Skandinavia er at Danmark for første gang siden dette mesterskapet ble opprettet i 1995, har kvalifisert seg til sluttspillet i U19. Sterkt. Debutanter er forøvrig Romania også. Puljene ser slik ut:

Pulje 1 (i Kocaeli): Russland, Frankrike, Polen, Italia, Danmark, Serbia
Pulje 2 (i Sakarya): Tyrkia, Bulgaria, Tsjekkia, Romania, Tyskland, Spania

Innledningsvis spiller alle lagene i en pulje mot hverandre. Puljevinnerne spiller deretter semifinale mot toerne i den andre puljen. Semifinaler er det også om plassene 5-8, mens lag nr. 5 og 6 i puljen er utslått. Finalene spilles søndag 12. april. Du kan lese mer om puljetrekningen hos CEV her.

Som vi husker gjorde Norge en akseptabel innsats i kvalifiseringen ved å bli nr. 3 i sin pulje i andre og siste kvalifiseringsrunde.

Legg igjen en kommentar