Publiserte artikler

Volleyballutmerkelser

Spilleren Tuomas Sammelvuo. Foto: Wikipedia

Norge hadde sin sin Idrettsgalla forrige helg uten at volleyball fikk noe oppmerksomhet. Ellers i Europa har volleyballen fått flere utmerkelser. For eksempel ble det finske volleyball-landslaget for menn kåret til Årets lag i Finland, og lagets trener, Tuomas Sammelvuo, ble kåret til Årets trener. Det var finske sportsjournalister som sto for avstemmingen, og prisene ble delt ut på den årlige finske idrettsgallaen i går. Landslaget fikk 197 stemmer og vant foran ishockeylandslaget, som tok bronse i OL i fjor. Sammelvuo fikk 196 stemmer, med ishockeytrenere på de neste plassene. Du kan lese mer hos CEV her. Før 38 år gamle Sammelvuo ble landslagstrener, var han spiller på internasjonalt nivå og står med 296 landskamper for Finland. Han avsluttet sin spillerkarriere i Lokomotiv Novosibirsk i 2013.

I Polen har det også vært avstemming på Årets idrettsutøver. Det er avisen Przeglad Sportowy som i 80 år har stått bak avstemmingen, og hvem som helst kunne stemme via SMS. Seieren gikk til den dobbelte olympiske vinneren i skihopp, Kamil Stoch. Han fikk 716.622 stemmer, men like bak fulgte verdensmesteren i volleyball Mariusz Wlazly, som fikk 706.774 stemmer, mens verdensmesteren på landeveissykkel, Michal Kwiatkowski, fikk 396.332. Volleyballandslaget ble Årets lag i Polen. Les mer her.

Kommentarer (1)