Publiserte artikler

Framgang for U18

Ane Askeland og Renate Bjerland i blokk. Foto: CEV

De norske jentene født 1998 og senere som spiller kvalifisering til EM U18 i Puchar i Slovakia, vant i går sitt første sett i turneringen. Laget lyktes med det meste i begynnelsen og vant første sett mot hjemmelaget med 25-19. Men gradvis utjevnet Slovakia og gikk forbi, og etter hvert ble det stor forskjell på ferdighetene. Slovakerne satte inn et stort servepress, noe som førte til dårlige norske mottak. Dette spredte seg til angrepsspillet som ble heller dårlig. Dermed måtte Norge tåle et nytt tap med 1-3 (25-19, 16-25, 12-25, 10-25). Men settet Norge tok mot Slovakia gjorde at Italia er sikret puljeseieren og plass i EM-sluttspillet i månedsskiftet mars-april, etter som settkvotienten gjør at de ikke kan forbigås. Les mer om kampen her, og se statistikken her. Norges siste kamp er i dag kl. 15:00. Motstander er Portugal. Du kan følge live oppdatering her.

De norske guttene som spiller U19 i Frankfurt am Main i Tyskland, fikk det tyngre. Etter solid tap for Tyskland fredag, var det håp om bedre resultat mot Belgia i går. Men Belgia ble for sterke og vant med klare 3-0 (25-14, 25-16, 25-15). Les referat fra kampen her, statistikk her. Dermed blir det puljefinale i dag mellom Tyskland og Belgia, mens Norge og Israel gjør opp om tredjeplassen kl. 14:00. Denne kampen streames på laola1.tv, sjekk her.

Som ventet var også jentene som spiller VM-kvalifisering i Milano i Italia i klasse U20 sjanseløse mot hjemmelaget. Settsifrene 12-25, 6-25, 10-25 sier det meste. Se referat her, statistikk her. Lagets siste kamp er mot Finland, som også har tapt sine to kamper så langt, mens Italia og Frankrike spiller puljefinale. Norges kamp går kl. 16:00, og live score finner du her.

Legg igjen en kommentar