Publiserte artikler

Guttene tapte også

Martin Olimstad angriper mot Tyskland. Foto: FIVB

De norske guttene født 1997 og senere møtte i går arrangørlag og puljefavoritt Tyskland i sin første kamp i EM-kvalifiseringen. Og selv om også guttene tapte 0-3, var det en kamp der Norge hang godt med, spesielt i de to første settene. I det andre settet hadde laget faktisk en så pass stor ledelse som 14-8 og ledet 16-11 ved siste tekniske time out, men dessverre greide ikke laget å forvalte ledelsen. Settsifrene for kampen ble til slutt 23-25, 23-25, 17-25, og alt i alt lovende foran dagens kamp som går kl. 17:30 mot Belgia, som også stiller med et sterkt lag.

Eivind Seljås ble kampens toppscorer med 13 poeng, mens Oscar Sæther toppet servestatistikken med 2 ess. Tyskland hadde best angrepsuttelling med 43 % kill mot Norges 33 %, men her var det spesielt tredje sett som ødela for Norge. Tyskland hadde 11 blokker mot Norges 6, og begge lagene hadde 3 ess. Statistikk fra DataVolley finner du her. Du finner et referat fra kampen på CEVs sider her. Live score fra dagens kvalifiseringskamper, samt alle resultater, finner du her.

Vi kan ellers nevne at to norske dommere er i aktivitet i forbindelse med de fire juniorkvalifiseringsrundene. Ellen Mari Burheim dømmer guttenes U19 i Frankrike og Jan Gunnar Belsvik skiller galt og rett i gutter U21 i Belgia. For de som savner norske resultater i denne klassen, kan vi nevne at Norge ikke meldte på det sterke guttelaget som tok gull i NEVZA i 2013.

Legg igjen en kommentar