Publiserte artikler

Juniorkvalifisering

Tre norske landslag skal ut i Europa for å forsøke å kvalifisere seg til mesterskap i de yngre årsklassene. Det er to jentelag, U18 og U20, samt guttelaget i U19, og alle lagene har sin første kamp i morgen. Laget med spillere født 1998 og senere skal forsøke å kvalifisere seg til EM-sluttspillet som går i Bulgaria 28. mars – 5. april. De påmeldte lagene er delt i åtte puljer der puljevinnerne går til sluttspillet sammen med arrangøren og de tre beste toerne. Norges spiller sin pulje i Puchov i Slovakia og har sin første kamp mot Italia kl. 15:00 i morgen. De andre puljemotstanderne er Slovakia og Portugal.

Gutter U19 har samme opplegg som jentene, men deres pulje spilles i Frankfurt am Main i Tyskland. Innledningsvis møter Norge Tyskland kl. 20:00 i morgen, deretter Belgia og Israel. Guttenes EM-sluttspill går i Tyrkia 4.-12. april.

U20-jentelaget, det vil si de som er født i 1996 og senere, forsøker å bli et av lagene fra Europa som får spille VM-sluttspill. Nåløyet er trangt, bare to lag fra Europa er sikret VM-plass. Tjue lag er påmeldt i kvalifiseringen, og disse er delt i fem puljer i første runde. Puljevinnerne og beste toer går til neste runde i mai, sammen med nr. 1 og 2 fra fjorårets EM. VM-sluttspillet skal avvikles på Kypros 3.-12. juli. De norske jentene starter sin kvalifisering i morgen kl. 16:30 i Milano mot Frankrike. Deretter følger Italia og Finland.

De norske laguttakene finner du for U18, U19 og U20. På hjemmesidene til CEV kan du finne mer informasjon, bl.a. live score, siden er her.

Legg igjen en kommentar