Publiserte artikler

Flere cuper

Ikke uvanlig er Friedrichshafen i en tysk finale. Foto: VfB Friedrichshafen

Dynamo Krasnodar gikk til topps i kvinnenes cup i Russland da de i dag slo Omichko Omsk Region med 3-2 (26-28, 25-22, 25-20, 19-25, 15-11) i finalen. Dynamo fikk solid drahjelp av publikum, etter som sluttspillet ble avviklet i nettopp Krasnodar. Krasnodar har vunnet cupen bare en gang tidligere, og det var for 20 år siden, i 1994. Dynamo Moskva tok bronsemedaljene.

Men det har vært spilt cupkamper andre steder i Europa. I Tyskland har semifinalene for begge kjønnene blitt avgjort. Finalene skal som i de siste årene avvikles i et fellesarrangement i Halle 1. mars. Hos kvinnene var ingen av lagene på de tre første plassene i serien involvert i kampene. Finalister blir laget som er nr. 8, Ladies in Black Aachen, som slo Roten Raben Vilsbiburg 3-0, og nr. 4, Allianz MTV Stuttgart, som beseiret USC Münster 3-0.

Også mennene får en outsider i finalen. SVG Lüneburg er nye i den øverste serien og ligger i øyeblikket på 7. plass. Etter å ha eliminert SWD powervolleys Düren med 3-2 i semifinalen, må de regne med en enda tøffere oppgave i finalen, der de møter VfB Friedrichshafen, som i sin semifinale vant 3-1 over TV Ingersoll Bühl.

I Belgia har mennenes semifinaler blitt spilt i best av to kamper. Den forrige klubben til Mathias Loftesnes, Euphony Asse-Lennik, har tatt den ene finaleplassen etter å ha slått ut favoritten Knack Roeselare. Lennik vant 3-1 hjemme og tok de to settene borte som var nødvendige for finaleplassen. Finalemotstander blir Precura Antwerpen som slo Noliko Maaseik 3-1 borte og 3-2 hjemme. Finalen spilles 21. februar.

Legg igjen en kommentar