Publiserte artikler

Grand Prix i Sverige

Tradisjonen tro avvikler svensk volleyball Grand Prix i trettendagshelgen, det vil si 5.-6. januar. De fire beste lagene halvveis i kvinnenes og mennenes eliteserie skal da gjøre opp om de nest gjeveste titlene i Sverige, nest etter det svenske mesterskapet, som går til seriemesteren. I tillegg til kampene om Grand Prix-mesterskapet, spilles også kamper for de yngre, Ungdomens Grand Prix og Distriktsslaget.

For å få avviklet halve grunnserien før jul i år, har lagene hatt hektisk aktivitet. De ti lagene som begge avdelingene består av, har nemlig spilt tretten kamper halvveis. Dette fordi lagene i tillegg til å møtes borte og hjemme i en vanlig serie, også blir delt på midten i en nord- og søravdeling der lagene i hver avdeling møtes borte og hjemme, i alt 26 grunnseriekamper på hver. Etter det følger kvartfinaler, semifinaler og finaler for å kåre den svenske mesteren.

De fire lagene som ble klare for Grand Prix i hver klasse var følgende:
Kvinner: 1. Engelholm, 2. Hylte/Halmstad, 3. Lindesberg, 4. Katrineholm
Menn: 1. Falkenberg, 2. Linköping, 3. Hylte/Halmstad, 4. Örkelljunga

Nr. 1 møter nr. 4 og nr. 2 møter nr. 3 i semifinaler. Svedala er regjerende mestere i kvinneklassen, Linköping i klassen for menn. Grand Prix avvikles i Duveholmshallen i Katrineholm. Du finner mer informasjon her.

Legg igjen en kommentar