Publiserte artikler

Danske cupmestere

Jens Larsen er en av de første i dansk Hall of Fame

I helgen er det blitt spilt final four i den danske cupen, eller Pokalfinalen, som det heter der. I kvinnenes finale ble det seier til Brøndby, som slo Holte 3-1 (26-24, 19-25, 25-20, 25-19). Du kan lese mer om kampen her.

Hos mennene var det duket for revansjeoppgjør mellom fjorårets vinnere Marienlyst og toerne Gentofte. Begge lagene har norske innslag. Lars Ivar Henriksen har i flere år bidratt i Marienlysts spillerstall, mens Joakim Larsen, etter å ha tilhørt Gentoftes utvalgte noen sesonger, nå er assisterende trener. Og Gentofte fikk sin revansj denne gangen. Etter fire år på rad med Marienlystseier, fikk Gentofte hevn for fjorårets finaletap ved å vinne 3-0 (25-18, 29-27, 25-19). Les mer her.

Vi nevner også at Aage Christensen i likhet med Tim Kaaber og svenske Hans Almkvist, i år avslutter sin internasjonale dommerkarriere etter oppnådd aldersgrense. Aage velger da også å slutte nasjonalt, og hans avskjedeskamp ble mennenes finale. Vi takker Aage, som også mange norske lag har stiftet positivt bekjentskap med, så mye for innsatsen.

I forbindelse med final four ble også årets spillere i Danmark hedret, og de første medlemmene i dansk volleyballs Hall of Fame ble utnevnt. Du kan lese mer her og her.

Kommentarer (1)