Publiserte artikler

Problemer i Brasil

Flere medier melder om store oppstandelser i brasiliansk volleyball. For det brasilianske forbundet, CBV, smerter det trolig mest at hovedsponsoren gjennom mange år, Banco do Brasil, har stoppet utbetalingene til forbundet etter at den brasilianske riksrevisjonen har avdekket uregelmessigheter i forbundets kontrakter i en størrelsesorden av 30 millioner dollar i perioden 2010-2013. Dette er penger som i mange tilfeller har gått til selskaper som er eid av ledere eller tidligere ledere i CBV. Banco do Brasil vil ikke fortsette utbetaling før CBV har iverksatt nye ledelsesmetoder. Du kan lese meldingen hos volleyball.it her.

Samtidig melder CBV at de ikke vil arrangere sluttspillet i World League i 2015. Dette var planlagt å gå i juli, men CBV avlyser dette, etter sigende i protest mot FIVBs avgjørelse om å straffe trener og spillere på Brasils sølvlag i siste VM. Men avlysingen må selvsagt også ses i lys av de økonomiske problemene.

Grunnen til at FIVB har tildelt Brasils lag ulike straffer, var tumulter som oppsto etter finalen Brasil tapte 2-3 mot Polen. Trener Bernardinho må stå over ti kamper og får en bot på 2.000 dollar. Liberoen Mario jr. må stå over seks kamper, Murilo en kamp og lagkaptein Bruno får en bot på 1.000 dollar. CBV har meldt at de kommer til å anke dommen og vil støtte sine medlemmer fullt ut. De mener dommen er en gjengjeldelse fra FIVB etter den brasilianske korrupsjonsskandalen. Du kan lese mer i World of Volley her og hos volleyball.it her.

Legg igjen en kommentar