Publiserte artikler

Lagene til European Games

Det europeiske forbundet har offentliggjort lagene som skal delta i volleyballdelen av European Games. European Games er som kjent den europeiske varianten av OL og skal arrangeres for første gang i Aserbajdsjans hovedstad Baku 12.-28. juni med 20 idrettsgrener, deriblant volleyball og sandvolleyball.

I volleyballdelen skal 12 lag delta i hver klasse. Arrangørlandet skal delta i begge klassene, mens av de resterende 11 er 9 tatt ut på bakgrunn av den europeiske rankingen og de to siste kommer fra resultatene i de fire siste års European League. Siden Norge er nr. 46 på rankinglisten hos mennene og uplassert hos kvinnene, er det klart at det ikke blir noen norsk deltakelse i disse lekene, der følgende 11 land supplerer arrangørene i rankingrekkefølge:
Menn: Russland, Italia, Serbia, Polen, Bulgaria, Tyskland, Frankrike, Finland, Belgia, Slovakia og Tyrkia.
Kvinner: Russland, Serbia, Italia, Tyrkia, Tyskland, Nederland, Polen, Belgia, Kroatia, Bulgaria og Romania.

Du kan lese meldingen fra CEV her.

Hvordan CEV og FIVB vil løse kollisjonene som oppstår med World League får vi komme tilbake til.

Kommentarer (4)