Publiserte artikler

Skuffende av juniorene

All star-lagene i NEVZA U17. Dessverre uten norske.

De norske landslagene med spillere født 1998 og senere har hatt tunge dager under NEVZA-mesterskapet i Kettering i England. Norge vant i fjor jenteklassen, i år måtte de finne seg i å havne i helt motsatt ende av tabellen. Selv om laget vant sin siste kamp i mesterskapet med 3-2 mot Island, og dermed tok sin eneste seier, måtte jentene likevel finne seg i å bli nr. 7 av 7 lag. Seieren gikk til sterke Finland som slo Sverige 3-0 i finalen. Bronsen gikk til Danmark.

Guttene hadde heller ingen stor turnering og falt fra sølv i fjor til femteplass i år. Denne plasseringen sikret de ved å slå Island klart 3-0 i sin siste kamp. En jevn finale ble vunnet av Finland med 3-1 over Danmark, mens Sverige hentet bronsemedaljene.

Prestasjonene vil alltid svinge fra årskull til årskull, men det er likevel ikke tvil om at norsk volleyball har en jobb å gjøre blant de yngste. Du kan lese en engelsk oppsummering fra mesterskapet her.

Kommentarer (2)