Publiserte artikler

NEVZA-endring

Stod Volley vant NCC sist vinter. Foto: Andreas Ag Gustafsson

Til helgen spilles puljespillet i NEVZA Club Championship, NCC, også kalt det nordiske klubbmesterskapet. I år deltar i alt 16 lag fra Norge, Danmark og Sverige. Fem av lagene er norske, to kvinnelag og tre lag i klassen for menn. Det deltar i alt sju kvinnelag, og der deltar Stod Volley og Oslo Volley fra Norge. Blant de ni herrelagene, kommer Nyborg, Randaberg og Tromsø fra Norge. Opprinnelig skulle ti lag delta i klassen for menn, men etter at puljene var satt opp, valgte svenske Örkelljunga å trekke seg. De skulle opprinnelig spille i Randaberg sammen med Marienlyst fra Danmark. I stedet blir det nå en tolagspulje i Randaberg, der de to lagene spiller mot hverandre fredag og lørdag. Sammenlagtresultatet vil dermed avgjøre hvem som blir nr. 1 og 2 fra puljen.

Men med en pulje med to lag, en med tre og en med fire, blir det umulig å avgjøre hvem som blir beste toer og dermed går til sluttspillet i slutten av januar sammen med de tre puljevinnerne. I stedet har NCC-ledelsen bestemt at det blir en ny turnering med de tre toerne for å finne det siste laget til sluttspillet. Denne turneringen skal trolig spilles 28.-30. november.

I kvinnenes turnering er det ikke slike problemer. Der er det to puljer, og de to beste fra hver går til sluttspillet.

Puljene i helgen ser slik ut:
Kvinner
Pulje A
Lyngby Volley (DAN) (arrangør)
Stod Volley
Holte IF (DAN)
Pulje B
Engleholm (SVE) (arrangør)
Brøndby (DAN)
Oslo Volley
Fortuna Odense Volley (DAN)

Menn
Pulje A
Middelfart VK (DAN) (arrangør)
Falkenberg (SVE)
BK Tromsø
Hvidovre VK (DAN)
Pulje B
Linköpings VC (SVE) (arrangør)
Nyborg VBK
Gentofte Volley (DAN)
Pulje C
Randaberg IL (arrangør)
Marienlyst (DAN)

Hos kvinnene er Stod Volley regjerende mestere, hos mennene svenske Falkenberg. Du kan følge resultatene fra NCC her.

Legg igjen en kommentar