Publiserte artikler

Utenlandsproffene

Mathias Loftesnes, nr. 8, herjer i tsjekkisk eliteserie.

Norge har for tiden fem spillere som spiller profesjonelt utenlands, fire menn og en kvinne. For noen av disse startet sesongen denne helgen. I Frankrike gikk første serierunde for kvinnene, og Mari Aase Hole, som foran denne sesongen byttet fransk klubb fra Istres til Beziers Angels, ble det en tøff åpning. Mulhouse er tradisjonelt et av topplagene i fransk volleyball, og selv om Beziers sist sesong ble nr. 3 og dermed sikret seg plass i CEV-cupen, mens Mulhouse ble nr. 5, ble Mulhouse denne gangen for sterke i Beziers og vant 3-0 (25-16, 29-27, 25-22). Mari tok 4 poeng, uvant lite for fjorårets mestscorende spiller i den franske toppserien, Ligue AF.

En annen serie som ble innledet denne helgen, var den kypriotiske. Der spiller Lars Fredrik Tvinde fra Førde, og han forteller til NRK Sogn og Fjordane at han ble plukket ut som motstandernes serveoffer. Uten at det hjalp mye. Lars Fredriks lag Pafiakos vant sesongåpningen mot Anagennisis Deryneia med 3-0 (25-21, 25–20, 25–19). Du kan lese NRKs intervju med Lars Fredrik her.

I Polen har de spilt seks serierunder hos mennene, men Andreas Takvam har vært ute de første kampene på grunn av en mystisk ryggskade. I går var han imidlertid i troppen til sitt lag Effector Kielce da de håpet å forbedre sin hittil magre poengfangst på ett poeng borte mot Bielsko Biala. Men heller ikke denne gangen ble det seier. Hjemmelaget ble for sterke og vant 3-2 (21-25, 25-19, 25-22, 21-25, 15-11), men Andreas fikk sin debut i polsk eliteserie med et par innhopp der han tok sine første to poeng. Han slo inn det ene opplegget han fikk og blokket ned en ball. Vi håper han nå er kvitt skaden og kan bidra til å få laget opp fra nest siste plass, som de nå ligger på.

Jonas Kvalen spiller i Belgia, og i går vant laget hans Argex Duvel Puurs 3-2 (25-19, 23-25, 20-25, 25-22, 15-11) mot VBC Waremme. Jonas spiller diagonal på laget, og han ble lagets suverene toppscorer i kampen med 26 poeng. Etter tre serierunder ligger laget på sjetteplass med 5 poeng, fire bak ledende Knack Roeselare, men bare ett bak lagene på andre og tredje.

I Tsjekkia, der Mathias Loftesnes tjener til levebrødet sitt, har de også spilt tre serierunder. Laget til Mathias, VK CEZ Karlovarsko, har fem poeng, og med det ligger de som nr. 4. Mathias spiller fast på kanten og tar godt med poeng i kampene. De spiller ny seriekamp i kveld.

Vi kan heller ikke glemme at vi har en norsk trener som gjør det godt utenlands. I Polen har Tore Aleksandersen fått kvinnelaget til Impel Wroclaw tilbake i toppen. Laget gikk riktig nok på et tap 2-3 mot et annet topplag, Trefl Sopot, i siste kamp, men de henger godt med i toppen der kampantallet er noe ujevnt.

Kommentarer (1)