Publiserte artikler

Gull til guttene!

De norske gullguttene

Mesterskapets Dream Team gutter

Mesterskapets Dream Team jenter

Da er mesterskapet for spillere født 1996 og senere i The Northern European Volleyball Zonal Association (NEVZA) ferdigspilt, og det ga suksess for tredje gang på rad for det norske guttelaget. Etter en litt vanskelig start i finalen mot Danmark, kom Norge mer og mer med i kampen og hadde 24-24 i det første settet. De to siste poengene gikk imidlertid til Danmark. Men Norge hadde fått blod på tann etter den svake innledningen og dominerte kampen i fortsettelsen. De tre neste settene gikk greit til Norge, og selv om det ble litt gummiarm og stive forsvarsbein på slutten, var det aldri noen tvil om gullet. 3-1 til Norge med settsifrene 24-26, 25-17, 25-18, 25-19.

For jentene var dessverre utviklingen motsatt. Sverige hadde vunnet 3-0 i puljekampen mellom de to lagene, men Norge tok likevel initiativet det første settet. Sverige avsluttet imidlertid settet godt og tok det gode spillet med seg de i de to neste settene der de spilte ut Norge. I det fjerde settet ble det imidlertid igjen kamp og Norge hang godt med til siste ball. Men til slutt ordnet Sverige 3-1 (23-25, 25-18, 25-16, 25-23), og dermed sølv til Norge, noe som er et steg opp fra i fjor. Du kan lese om kampen på det svenske forbundets sider her.

Sluttrekkefølgen
Gutter
1. Norge
, 2. Danmark, 3. Sverige, 4. England, 5. Island, 6. Færøyene
Jenter
1. Sverige, 2. Norge, 3. Danmark, 4. England, 5. Island, 6. Færøyene

Trenerne for alle lagene stemte fram turneringens to Dream Team. De ser slik ut:
Jenter
MVP: Isabell Haak, Sverige
Opplegger: Nikoline Mogensen, Danmark
Kant:  Susann Bech, Norge
Kant:  Anna Haak, Sverige
Midtblokker: Diana Lundvall, Sverige
Midtblokker:  Kjersti Norveel, Norge
Diagonalø: Isabell Haak, Sverige
Libero: Hanna Remme-Larsen, Sverige

Gutter
MVP: Nathan Fullerton, England
Opplegger: Henrik Aase Hole, Norge
Kant:  Oscar Møllgaard, Danmark
Kant: Cameron Carrington, England
Midtblokker: Nathan Fullerton, England
Midtblokker: Sverre G. Flåskjer, Norge
Diagonal:  Jacob Link, Sverige
Libero: Aleksander Sørlie Sørum, Norge

Kommentarer (1)