Publiserte artikler

CEV-ranking kvinner

Det europeiske volleyballforbundet har oppdatert rankinglisten for Europas kvinnelandslag etter VM. Det er få forandringer i toppen. Russland leder fortsatt, mens Serbia har avansert en plass og deler nå andreplassen med Italia. Det er heller ingen store endringer lenger ned på listen, men VM-lagene Belgia og Kroatie har rykket fram henholdsvis to og tre plasseringer og deler nå åttendeplass.

De som leter etter Norges plassering, blir skuffet. De norske kvinnene finnes nemlig ikke blant de 47 landene på listen. Dette skyldes at laget ikke har deltatt i kvalifiseringen til noen av de store mesterskapene (OL, VM, EM) eller European League de siste fire årene, med unntak av årets kvalifisering til neste års EM. Men poengene fra disse kampene vil først komme på rankinglistene etter EM-sluttspillet i 2015.

Du finner den nye rankinglisten her. Rankinglisten danner ellers utgangspunkt for hvilke lag fra Europa som får delta i European Games i Aserbajdsjan neste sommer.

Legg igjen en kommentar