Publiserte artikler

Ti av ti

USAs blokk var viktig mot USA. Foto: FIVB

Alle de ti europeiske landene som deltar i VM for kvinner i Italia har tatt seg videre og er blant de seksten som er klare for andre runde. De ti lagene er Aserbajdsjan, Belgia, Bulgaria, Italia, Kasakhstan, Kroatia, Nederland, Russland, Serbia og Tyskland, mens de åtte lagene som er slått ut er Argentina, Canada, Cuba, Kamerun, Mexico, Puerto Rico, Thailand og Tunisia.

Etter at alle lagene nå tar med seg poengene fra de tre kampene de har spilt mot lagene som skal inn i samme pulje i neste runde, er det imidlertid bare ett lag som står uten poengtap. Det er USA, som i siste puljekamp slo laget som til da også var uten poengtap, Russland, i en svært jevn kamp, noe sifrene 34-32, 25-19, 29-31, 26-24 vitner om. Tor Inge Askeland var til stede og forteller om fortettet spenning, tvilsomme dommeravgjørelser, USA med god uttelling i posisjon 2, mens Russland må stole på Gamova, som har gjort come back på landslaget, og Kosheleva. Sistnevnte viktig på slutten av settet Russland vant. Jevnt over bedre servetrykk hos USA, samt god og disiplinert blokk som har full kontroll på Russlands midtspillere. Opplegger Glass imponerer med høyt tempo og stor presisjon.

I dag og i morgen er det forflytning og spillefri. De to nye puljene spiller i fire byer, og ser nå slik ut, med poengene de tar med seg:
Pulje E (i Bari og Trieste): Kina 8 poeng, Italia 7, Den Dominikanske Republikk 6, Japan 5, Belgia 3, Kroatia 3, Aserbajdsjan 2, Tyskland 2
Pulje F (i Modena og Verona): USA 9 poeng, Brasil 8, Russland 6, Serbia 5, Nederland 3, Bulgaria 3, Tyrkia 2, Kasakhstan 0

Det skal nå spilles fire kamper i puljene mellom lagene som ikke har møtt hverandre. Det gjelder å komme på en av de tre plassene som gir plass i tredje runde. Som vi ser, er det bare Russland og Italia av de europeiske som har en slik plassering så langt, så om Europa dominerer i kvantitet, er kvaliteten fullt på høyde i andre verdensdeler, da med unntak av Afrika. Uansett blir det fire spennende kampdager før tredjerundelagene er funnet. Informasjon om VM finner du her.

Legg igjen en kommentar