Publiserte artikler

VM-pause

Brasil vant Grand Prix. Vinner de VM også? Foto: FIVB

Etter tre dager med kamper i kvinnenes VM i Italia, har lagene i dag spillefri, før de to siste puljekampene i første runde spilles lørdag og søndag. Kvinnenes mesterskap arrangeres stort sett på samme måte som mennenes, det vil si at det spilles over tre runder, semifinaler og finaler. Den eneste forskjellen er at kvinnene ikke spiller om femteplass slik mennene gjorde. Så som hos mennene er de tjuefire lagene som deltar delt i fire puljer i første runde.

Så langt har det ikke skjedd noe særlig sensasjonelt. Det mest overraskende er nok at Aserbajdsjan, nr. 37 på verdensrankingen, slo Japan, som er nr. 3 og som ble nr. 2 i Grand Prix i sommer, med 3-2 den første kampdagen. Det japanske laget har hentet seg inn etterpå og vunnet de to neste kampene, så laget tar seg nok til andre runde, noe ikke Aserbajdsjan er garantert ennå.

Noen lag er allerede garantert å nå andre runde, men som hos mennene er det viktig å ta med seg så mange poeng som mulig fra de andre lagene som går videre til neste runde. Fem lag står uten poengtap etter tre kamper og ligger godt an. Det er Italia, Brasil, Russland, USA og Kina.

Førsterundepuljene er satt opp som følger (kampby i parentes):
Pulje A (Roma)
Argentina, Den Dominikanske Republikk, Italia, Kroatia, Tunisia, Tyskland
Pulje B (Trieste)
Brasil, Bulgaria, Canada, Kamerun, Serbia, Tyrkia
Pulje C (Verona)
Kasakhstan, Mexico, Nederland, Russland, Thailand, USA
Pulje D (Bari)
Aserbajdsjan, Belgia, Cuba, Japan, Kina, Puerto Rico

Etter første runde blir det to dager med forflytning og kampfri. De fire beste lagene fra hver pulje går videre og slås sammen i to åttelagspuljer der de spiller mot lagene som ikke kommer fra samme førsterundepulje. Kampbyer for andre runde er Bari, Trieste, Verona og Modena.

Mesterskapets hjemmeside finner du her.

Vi håper noen av nordmennene som overværer deler av mesterskapet kan bidra med rapporter.

Legg igjen en kommentar