Publiserte artikler

Hvem går til VM-finale?

Får Polen mer å juble for i dag? Foto: FIVB

I dag spilles semifinalene i VM for menn. Kampene spilles i Katowice i Polen, og til stor glede for alle polakker, er Polen et av semifinalelagene, og laget er nok også den største favoritten til å ta en av finaleplassene. For motstander Tyskland var nok ikke forhåndsspådd til å nå så langt i turneringen. Men det tyske laget har hatt en fin utvikling de siste årene og innehar mange kvaliteter. De har spilt litt ujevnt i mesterskanpet,i spesielt har de sviktet en del når motstanden har vært sterk. Og de er avhengige av at diagonalen Grozer er på topp, i tillegg til de andre nøkkelspillerne, kantspiller Kaliberda, opplegger Kampa og liberoen, som vil være enten Tille eller Steuerwald. De har en svakhet i den andre kantplassen. Midtspiller Böhme er solid, mens det byttes litt på den andre midten. Trolig starter Günthör.

Polen vil i tillegg til lagets styrke, bli heiet fram av et ekstatisk publikum. De har gjennom turneringen vist at de har en svært solid stall der alle spillerne har vært brukt. Men det kan ikke underslås at diagonalen Wlazly har vært viktig for dem. På oppleggerplass har rutinerte Zagumny vært byttet med lovende Drzyzga, på kantene har Winiarski og Kubiak som regel startet, men Mika har ofte kommet inn i trengte situasjoner. I midten har som regel tre mann rotert: Klos, Nowakowski og Mozdzonek, mens Zatorski har vært førstevalg som libero.

Vi tror Polen blir for sterke for Tyskland og tar en svært etterlengtet finaleplass.

Den andre finaleplassen tror vi går til Brasil, selv om Frankrike har imponert dette VM. Men kan Brasil stille sitt beste lag, tror vi deres samspill, der de fleste på laget også vant VM for fire år siden, samt deres tempo vil gjøre utslaget. De har en fast oppstilling med Bruno som opplegger, Wallace på diagonal, kantene Murilo og Lucarelli, midtene Sidao og Lukas, servemottakslibero Mario og forsvarslibero Felipe. I tillegg har de konsekvente dobbeltbytter i hvert sett der Raphael tar plassen til Wallace og Vissotto går inn for Bruno. Lipe er av og til inne og server for Murilo, og Eder spiller noen ganger midt. Murilo angriper sjelden, skulderskaden han ble operert for i fjor ser fortsatt ut til å hemme, men når han får legg, gjør han sjelden feil, det er mye blokk-ut, eller å slå rolig i blokk og få spille videre på egen side. Men Murilo er svært viktig i servemottak og forsvar. De eksplosive angrepene tar Lucarelli og Wallace seg av, men Brasil vinner dessuten svært mye på å bruke midten, spesielt i overgangsspillet, og Lucas tar mange poeng på enfotssats bak opplegger, hentet fra kvinnevolleyballen.

Frankrike har heller ikke mange svake punkter. Det må i så fall være at opplegger Toniutti kan bli litt liten i blokk. Og benken ser ikke ut til å være på samme nivå som resten. Men i Grebennikov har Frankrike trolig VMs beste libero. Og kantspiller Ngapeth i slag er vanskelig å stoppe for hvem som helst. På diagonalen er ikke Rouzier samme sluggeren som på de andre lagene, men han er solid og gjør lite feil. Sikker er også den andre kanten, trenerens sønn Kevin Tillie, framfor alt stabiliserer han mottaket. Og midtene le Roux og le Goff tar opp kampen med hvem som helst.

Vi tror dette blir dagens jevneste semifinale, men holder en knapp på Brasil. Du kan følge resultatene her. Kampstart Brasil-Frankrike er kl. 16:30, Polen-Tyskland starter kl. 20:15.

Legg igjen en kommentar