Publiserte artikler

Semifinalistene

Spiridonov og regjerende OL-og europamester Russland må spille om femteplass i VM. Foto: FIVB

Siste spilledag i tredje runde i VM for menn i Polen ga det endelige oppsettet for morgendagens semifinaler. Frankrike var avhengige av å vinne første sett mot Iran for å vinne puljen i Katowice, samtidig ville Iran da bli nr. 3 og måtte spille om femteplassen mot treeren i Lodz-gruppen. Frankrike spilte solid med god serve, blokk og overgangsspill. De vant første sett 25-20. Iran var dermed borte fra semifinalene og startet andre sett med alle innbytterne, mens Frankrike startet andre som det første. Men før første tekniske time out hadde også de skiftet ut alle det var mulig å skifte ut, så resten av kampen var de to andreoppstillinger uten noe spesielt å kjempe for som spilte. Til slutt vant Frankrike 3-2 (25-20, 25-23, 22-25, 19-25, 15-9). Dermed vant Frankrike pulje G med 5 poeng, mens Tyskland hadde 3 og Iran 1.

Frankrike får med det toeren i gruppe H som sin motstander i morgendagens semifinale. Og det blir Brasil etter at Polen slo Russland i siste puljekamp med 3-2 (25-22, 25-22, 21-25, 22-25, 15-11). Med det gikk puljeseieren til Polen med like mange poeng som Brasil, men med to vunne kamper mot Brasils ene. Det kan her være verd å merke seg at Polen har spilt fem sett i de fire siste kampene sine, og vunnet alle.

Kampene i morgen går slik:

Kl. 13:30 i Lodz: Iran-Russland (kamp om femteplass)
Kl. 16:30 i Katowice: Frankrike-Brasil (semifinale)
Kl. 20:15 i Katowice: Tyskland-Polen (semifinale)

Stoff om VM finner du her.

Legg igjen en kommentar